توانمندی های شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز

 

طراحی واحد بازیابی گاز فلر
در اکثر کشورهای نفت خیز، سالانه مقدار قابل توجهی گاز تحت عنوان گازهای فلر سوزانده و به دنبال آن حجم زیادی از انواع آلاینده ها و گازهای گلخانه ای وارد اتمسفر می شود. بنابراین اکثر شرکت ها درصدد یافتن راهکار حل این مشکل و بهره برداری اقتصادی از گازهای فلر می باشند. گازهای فلر دارای ارزش اقتصادی هستند بطوریکه می توان آن‌ها را با تراکم و بازیابی به صورت تولیدات هیدروکربنی مایع به فروش رساند یا به عنوان گاز قابل اشتعال به عنوان سوخت فرآیندی یا تولید برق بکار گرفت. بر این اساس شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز مفتخر است که علاوه بر سهیم شدن در کاهش آلودگی منطقه؛ با مطالعه میدانی، روش های بهره برداری از گازهای بازیافت شده را نیز پیدا نموده و از فواید و مزایای استفاده از پکیج های بازیافت نیز بهره ببرد .

 

 

طراحی واحد شیرین سازی گاز
یکی از مهمترین بخش های فرآوری گاز، جدا کردن گازهای اسیدی شامل دی اکسیدکربن و سولفید هیدروژن می باشد. گازهایی که از منابع نفتی حاصل می شوند، عمدتا حاوی مقادیر متفاوتی سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن هستند. گاز طبیعی به دلیل بوی بد حاصل از محتویات گوگردی آن «گاز ترش» نامیده می شود. گاز ترش به علت محتویات گوگردی آن که می تواند برای تنفس بسیار خطرناک و سمی باشد، گاز نامطلوبی بوده و به شدت باعث خوردگی می شود. گوگرد موجود در گاز ترش می توانداستخراج شود و به عنوان محصول جانبی به فروش برسد. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز آماده همکاری با شرکت های مختلف در زمینه طراحی واحد شیرین سازی گاز می باشد.

 

 

طراحی واحد نم‌زدایی از گاز طبیعی
جریان گاز طبیعی خروجی از مخازن زیر زمینی در اغلب موارد بخار آب به همراه خود دارد ودر پاره ای موارد آب آزاد (Free Water) نیز همراه این جریان تشکیل می‌شود. دمای گاز هنگام حرکت از زیر زمین تا سطح آن به علت افت فشار و تبادل حرارت هدایتی با لوله درون چاه و دیواره های خنک تر سازند کاهش می یابد و از آنجا که توان گاز در نگهداری بخار آب با دما رابطه مستقیم دارد، بنابراین گاز طبیعی تولید شده وقتی به سطح زمین می رسد تقریبا اشباع از بخار آب است. کاهش دمای مضاعف این گاز اشباع از بخار آب باعث تشکیل آب آزاد خواهد شد. با خنک تر شدن بیشتر آن تشکیل هیدرات صورت می گیرد که باعث آسیب های جدی به تجهیزات فرآیندی، محدودیتهای جریان و انتقال گاز خواهد شد. اینجاست که آبگیری از گاز طبیعی اهمیت خود را نشان می‌دهد.

 

 

طراحی فرایندهای پالایشگاه‌های گازی
در پالایشگاه‌های گازی، به منظور خالص کردن و بهینه‌سازی خواص گاز استخراجی از چاه‌های گاز عملیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا گاز به صورت عمومی قابل مصرف شود.
واحدهای گوناگون در پالایشگاه های گازی عبارت‌اند از:

واحد دریافت و جداسازی گاز و میعانات گازی
واحد تثبیت میعانات گازی
واحد شیرین‌سازی
واحد تصفیه گاز ترش
واحد نم‌زدایی
واحد مرکاپتان زدایی
واحد تنظیم نقطه شبنم و تراکم گاز به منظورانتقال
واحد بازیافت و انجماد گوگرد
واحد پالایش آب‌های سطحی، صنعتی و فاضلاب
واحد لخته‌گیر
واحد فرآورش
واحد افزایش فشار
واحد جامدسازی گوگرد
واحد مولد برق
واحد آب ‌شیرین‌کن صنعتی
واحد تولید بخار
واحد تولید هوای فشرده
واحد گاز سوخت

شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز آماده همکاری با شرکت های مختلف در زمینه طراحی هر یک از واحدهای فوق می باشد.

 

 

طراحی واحدهای تصفیه روغن سوخته
روغن‌های کارکرده یکی از آلاینده‌های محیط زیست است؛ بنابراین بازیافت روغن‌های موتور کارکرده نه تنها باعث حفظ محیط زیست خواهد شد بلکه از نظر اقتصادی نیز کاری با صرفه اقتصادی بالا و مشارکت در بازیافت مواد زائد و تبدیل آن به مواد قابل مصرف مجدد است. برای تولید روغن موتور حداقل 8 نوع افزودنی اضافه می‌شود و این افزودنی‌ها پس از بازیافت به صورت قیر به دست می‌آید. در ایران تعداد کمی از شرکت‌ها از آسفالت باقی‌مانده فرآیند استفاده می‌کنند و بیشتر شرکت‌های تصفیه به دفن غیر اصولی می‌پردازند که موجب آلوده کردن محیط زیست می‌گردد درحالیکه دارای ارزش اقتصادی بالایی است. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز با بهره‌گیری از مهندسین متخصص آماده مشارکت در طراحی واحدهای تصفیه روغن موتور می باشد.

 

 

طراحی پکیج تزریق مواد شیمیایی
شرکت‌های نفت و گاز در فعالیت های مرتبط با اکتشاف و بازیابی و بسیاری از فرآیندهای دیگر از پکیج‌های تزریق مواد شیمیایی به منظور افزایش تولید، کاهش خوردگی و جداسازی نفت/گاز/آب استفاده می‌کنند. پکیج‌های تزریق شیمیایی بسته به کاربرد، فرایند مورد استفاده، تعداد مواد شیمیایی، نقاط تزریق و تغییرات در شرایط تولید و خروجی بسیار متنوع هستند. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز با بهره‌گیری از مهندسین متخصص آماده مشارکت در طراحی انواع پکیج‌های تزریق شیمیایی می باشد.

 

 

طراحی واحد تولید قیر
قیر ماده ای هیدروکربنی است که به دلیل ویژگی‌های خاص خود از جمله نفوذ ناپذیری در برابر آب و چسبندگی، کاربردهای متفاوتی از جمله صنعت ساخت و ساختمان، پوشش، آب بندی، تثبیت شن های روان و ...دارد.
شرکت مهندسين مشاور پترو فرآیند مهراز به عنوان طراح توانايی آن را دارد که سيستم پالايش قير مورد نيازصنایع مختلف را مطابق با شرايط زيست محيطی مورد تأييد سازمان محيط زيست، طراحی نماید.

 

فرآیند سولفورزدایی از برش های نفتی و میعانات گازی

 اخیرا مقررات مربوط به محتوای گوگرد در سوخت‌های مایع در سراسر جهان سخت گیرانه تر می‌شوند زیرا گوگرد موجود در سوخت مایع پس از احتراق منجر به انتشار SOx و ذرات سولفات میشود که سلامت عمومی ‌را به خطر می‌اندازد. همچنین، تركيبات گوگرد‌دار موجود در سوخت سبب ايجاد خوردگي در دستگاهها، غير فعال كردن كاتاليستهاى واحدهاى پالايشگاهي و كاهش كيفيت محصولات مي‌شوند.
  طی سالهای گذشته روش های زیادی جهت حذف ترکیبات گوگردی از ترکیبات نفتی گزارش شده است. از جمله این روش ها گوگردزدایی هیدروژنی (HDS)، سولفورزدایی زیستی (BDS)، فرآیند جذب، گوگردزدایی از طریق اکسیداسیون(ODS) و … می‌باشند.
  گوگردزدايي اكسايشي يكي از فناوري‌هاي نويد بخش براي كاهش مقدار گوگرد در دماهاي پايين و فشار اتمسفري به شمار مي‌آيد. به طور كلي، یکی دیگر از فرآیندهای گوگردزدايی، گوگردزدایی اكسايشی است که شامل دو مرحله است. مرحله اول، اكسايش گوگرد است كه در آن ماهيت تركيبات گوگرددار تغيير مي‌كند و در مرحله دوم حذف گوگرد در طی عمليات جداسازی مانند استخراج، تقطير و جذب صورت می‌گيرد. در گوگردزدايی اكسايشی، سولفيدهای سنگين با گرفتن يك و دو اتم اكسيژن، به ترتيب، به سولفوكسايد و سولفون (بدون شكسته شدن پيوند كربن- گوگرد) اكسيده مي‌شوند. قابل ذکر است که با استفاده از مقدار اضافی ماده اکسنده می‌توان از واکنش جانبی تشکیل سولفوکساید جلوگیری کرد. اکسیداسیون منجر به افزایش قطبيت و وزن مولكولی سولفورها و در نهایت سبب تسهيل در جداسازی مي‌شود.
  متداول ترين فرايند صنعتی به كار گرفته شده براى حذف گوگرد، فرايند گوگرد زدايی هيدروژنی است. در اين فرآيند مواد گوگرد دار موجود در تركيبات نفتي در مجاورت گاز هيدروژن و كاتاليستهای مناسب، از جمله كاتاليستهاى نيكل-موليبدن بر پايه آلومينا (NiMo/Al2O3) و كبالت-موليبدن بر پايه آلومينا (CoMo/Al2O3) به سولفيد هيدروژن تبديل می‌شوند. معمولاٌ، شرايط عملياتي اين فرايند، فشار جزئی هيدروژن بين psi ١٥ تا psi ٢٠٠ و دما بين ٢٠٠ تا ٤٢٥ درجه سلسيوس است.
  هيدروژن سولفيد حاصل از اين فرايند، از طريق روش كلاوس به گوگرد عنصري تبديل مي شود. شرايط عملياتی فرايند به درجه گوگرد زدايی و طيف تركيبات گوگردی در خوراك بستگي دارد. فرایند کلاوس اصلی‌ترین فرایند گوگردزدایی پتروشیمی است که گوگرد عنصری را ازهیدروژن سولفید موجود در گاز طبیعی و در گازهایی که به عنوان فراورده‌های جانبی طی پالایش نفت خام تولید می‌شوند استخراج می‌کند. در حال حاضر عمده گوگرد مورد نیاز صنایع جهان از این طریق به دست می‌آید. در این فرآیند قسمتی از هیدروژن سولفید در کوره می سوزد تا گوگرد دی اکسید تشکیل شود، سپس با واکنش این دو ماده در حضور کاتالیست، گوگرد عنصری تولید می گردد.

 

طراحی واحد تولید حلال های صنعتی (حلال های گروه 400 و 500، پنتان و هگزان)
حلال‌های نفتی برش‌های سبكی هستند كه از نفت خام و يا ساير منابع هيدروكربنی تهيه می‌شوند. حلال­های نفتی كاربردهای مختلفی دارند كه مي­توان به مواردی همچون بعنوان حل­ كننده صمغ ­ها، صنايع رنگ، چسب، رزين، لاستيك و همچنين در صنايع غذايی، استخراج مواد روغنی و نيز در بعضی واكنش های شيميایی بعنوان محيط واكنش مورد استفاده قرار می­ گيرند. همچنين در توليد فرآورده­ های صنايع مختلف و كشاورزی دارای كاربرد می­ باشند.اهميت و كاربرد اين نوع حلال ­ها در صنايع مختلف و نيز استراتژی تبديل نفت به مواد با ارزش ­تر بجای اينكه صرفاً بعنوان سوخت مورد استفاده قرار گيرند از مواردی مي­‌باشند كه تمايل برای توليد و عرضه اين حلال ­ها را افزايش مي‌­دهد كه در نوع خود مي­تواند ارزش افزوده بالائی برای واحدهای پالايشی به همراه داشته باشد.در پالايشگاه ها، نفتا يكی از مهمترين محصولات واحدهای پالايشی می ­باشد كه بطور مستقيم به مصرف كننده عرضه نمی­ گردد. نفتا در ساخت حلال­های مختلف­، به عنوان خوراك واحدهای تبديل كاتاليستی و خوراك بعضی از واحدهای صنايع پتروشيمی بكار می­ رود. در واقع بخشي از هيدروكربن­ها كه توانايی بالقوه برای توليد حلال­ های نفتی را دارد، بخشی است كه در بازه­ی جوش نفتا قرار دارد. لذا اگر يك منبع هيدركربنی خام با هدف توليد حلال­های نفتی در دسترس باشد، منبعی كه بخش نفتای­ بيشتری داشته باشد به لحاظ توليد حلال­ بيشتر در اولويت قرار می­ گيرد. برخی از منابعی كه قابليت توليد حلال­های نفتی گروه 400 و 500 را دارند عبارتند از:
نفتاي سبك - اين فرآورده از محصولات واحد تقطيراتمسفريك بوده و حدود 4-6 درصد نفت خام را تشكيل می­ دهد و در تمام پالايشگاه های نفت توليد می­ گردد، عمده­ ترين مصارف آن اختلاط با بنزين موتور و تهيه حلال­ های AW-406, AW-410 است.
نفتای سنگين (HSRG) - يكی ديگر از محصولات واحد تقطير اتمسفريك می­ باشد و مقدار درصد آن نسبت به نفت خام در حدود 12 درصد بوده و مورد مصرف آن در واحدهای تبديل كاتاليستی می­ باشد.
نفتای مخلوط (Blending Naphtha)- اين فرآورده محصول برج تقطير اتمسفريك بوده و مقدار توليد آن نسبت به نفت خام در حدود 4 درصد می ­باشد. اين فرآورده علاوه بر كاربرد در نفت و گاز، بعنوان اصلاح كننده نقطه ريزش، در ساخت حلال­ ها نيز دارای كاربرد می­ باشد كه با استفاده از اين فرآورده حلال­ های AW-402,403 توليد می­ گردند.
نفتای سبك واحد آيزوماكس(LIN)که از محصولات واحد آيزوماكس بوده و فقط در پالايشگاه هايی كه دارای واحد آيزوماكس می ­باشند توليد می­ گردد، يكي از مشخصه های بارز اين فرآورده، كوتاه بودن دامنه تقطير آن می­ باشد، ضمناً درصد گوگرد موجود در اين فرآورده بسيار ناچيز می­ باشد. از اين فرآورده علاوه بر تهيه بنزين موتور، در تهيه حلال­ های AW- 406 , AW-410 استفاده می­ گردد.

 

 

طراحی واحدهای پالایشگاهی کوچک (Mini Refinery) تقطیر اتمسفریک و تقطیر در خلاء
هدف مجموعه‌ای از پالایشگاه‌های کوچک، که تحت عنوان mini refinery شناخته می‌شوند، پالایش و جداسازی مواد خام مانند : نفت خام، میعانات گازی، حلال‌ها و ... جهت تولید مواد با ارزش و با خلوص بالا مانند نفتا، دیزل و کروسن است. این پالایشگاه‌ها با ظرفیتی بسیار پایین‌تر از ظرفیت پالایشگاه‌های متداول طراحی می‌شوند. مزیت ساخت mini refinery ها: انعطاف پذیری بالایی در خوراک ورودی به واحد دارند، به جهت مشکلات مربوط به تهیه و تنوع مواد خام سود بالایی در برابر سرمایه گذاری کم دارند سرعت بالا در بازگشت سرمایه اولیه: در اولین فاز، تقریبا اولین سال پس از راه اندازی سرمایه باز می‌گردد. ساخت و راه اندازی سریع وابستگی به موقعیت مکانی خاصی ندارند به عنوان نمونه‌ای از این پالایشگاه ها می‌توان به تقطیر اتمسفریک، تقطیر در خلا و تقطیر میعانات گازی اشاره کرد.

 

 

طراحی واحدهای تقطیر میعانات گازی و نفت خام
تقطیر نفت خام در دو واحد انجام می‌شود، اول در واحد تقطیر اتمسفریک و سپس باقیمانده این واحد در واحد تقطیر در خلا مجددا پالایش می‌شود. محصولات برج تقطیر اتمسفریک محصولات با ارزشی چون نفتا، گازوئیل، کروسن و دیزل هستند. محصولات برج تقطیر در خلأ نیز شامل گازوئیل سنگین، لوبکات سبک، متوسط و سنگین، سلاپس و وکیوم باتوم هستند.

 

 

طراحی واحد تولید روغن پایه
روغن‌پايه را می‌توان از منابع نفتي يا غيرنفتی به‌دست آورد. بيشتر روغن‌پايه‌ مصرفی در جهان امروزه از پالايش نفت خام به‌دست مي‌آيد. از آنجا که پایه اصلی تولید روانکارها روغن پایه می باشد بخش عمده‌ای از استفاده در روانکارها علاوه بر تولید روغن موتور برای خودروها و هم چنین در خود صنایع نفت جهت روانکاری تجهیزات صنعت نفتی می باشد تولید روغن‌پايه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شرکت های روغن سازی روغن خام (لوبکات ) را پالایشگاه های نفت خام دریافت کرده و طی فرآیندهای خاص به روغن نهایی (روغن موتور و صنعتی ) تبدیل میکنند. روغنهای پایه معدنی(یا نفتی) از پالایش برش روغنی (LUBE CUT) در پالایشگاه روغن به دست می آیند و در ساخت قسمت عمده روغن های موتور و صنعتی به کار میروند. خوراک شرکت های روغن سازی:
روغن خام (LUBE CUT): برش روغنی موجود در نفت خام که تحت عنوان لوبکات از برج تقطیر در خلاء واحدهای تقطیر نفت خام استحصال میشود به عنوان خوراک اصلی شرکتهای تولید کننده روغن محسوب میشود. این فرآورده نزدیک به 90 درصد خوراک این شرکت ها را تشکیل می دهد.
آیزوریسایکل: محصول فرعی واحدهای آیزوماکس در پالایشگاههای نفت که تحت عنوان آیزوریسایکل توسط شرکتهای روغن ساز جذب میشود و به عنوان بخشی از خوراک مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت آیزوریسایکل تابع قیمت لوبکات می باشد.
مواد افزودنی: جهت ساخت گریدهای مختلف روغن موتور و صنعتی مواد افزودنی (با توجه به گرید روغن تولیدی) به روغن پایه تولید شده در کارخانجات روغن سازی اضافه می شود.
روغن پایه جهت تولید روغن نهایی، روغن موتور، روغن صنعتی، اکستراکت جهت تولید دوده صنعتی و کارخانجات لاستیک سازی، اسلاک واکس جهت مصرف در کارخانجات تولید پارافین، گریس و ضد یخ محصولات شرکت های روغن سازی می باشد.
شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز افتخار دارد که  واحد تولید روغن پایه بر اساس به روزترین تکنولوزی های جهانی با خوراک های فوق را طراحی نماید.

 

 

طراحی واحدهای بهره برداری از نفت خام
يك واحد بهره‌برداری در حقيقت عبارت است از كارخانه‌ای با تمامی وسايل لازم كه عمل جداسازی گاز و نفت توليدی از چاه‌ها در آن صورت می‌گيرد و سپس گاز و نفت تفكيك شده به محل مورد نظر ارسال می‌شوند. يك واحد بهره‌برداری از انواع وسايل و ابزار مختلف اعم از لوله‌ها، شيرها، دستگاه‌های تفكيك‌كننده، پمپ‌ها، توربين‌ها، ابزار دقيق و ... تشكيل می‌شود. طراحی واحد بهره‌برداری با توجه به شرايط محل و در نظر داشتن ظرفيت و به طور كل موقعيت عمل، با ضوابط خاصی صورت می‌گيرد. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز با بهره گیری از دانش و تجربیات حرفه ای کارشناسان خود، با آخرین نسخه های نرم افزاری مهندسی به طراحی واحدهای بهره برداری از نفت خام  می پردازد.

 

 

طراحی شبکه خطوط لوله انتقال نفت و گاز
یکی از مهمترین قسمت های یک واحد صنعتی ورودی و خروجی های آن است، خوراک ورودی و محصول خروجی از یک فرآیند شیمیایی و پتروشیمیایی توسط خطوط انتقال تأمین و ارسال می شوند. جریان تولیدی از یک مخزن هیدروکربنی بسته به نوع آن ممکن است در شرایط مختلف فازی از طریق چاه‌های تولیدی به سطح زمین بیاید. در مواردی مانند انتقال نفت خام و یا میعانات گازی درون خط لوله ممکن است در اثر پاره‌ای از شرایط ضربه قوچی در خط لوله ایجاد گردد که پیش بینی میزان موج ناشی از آن برای طراحی خط لوله بسیار ضروری است. خطوط انتقال مسیر طولانی را همواره طی می‌کنند و مدل‌سازی و شبیه‌سازی این خطوط انتقال و طراحی درست آن ها اهمیت بسیاری دارد. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز در زمینه خطوط انتقال نفت و گاز با بهره گیری از دانش و تجربیات حرفه ای کارشناسان خود، با آخرین نسخه های نرم افزاری مهندسی هم در بخش فرآیندی و هم در بخش پایپینگی توانایی طراحی خطوط انتقال را دارد.

 

 

طراحی پکیج نمک زدایی از نفت خام
وجود آب در نفت باعث تشکیل نمک در نفت می شود که اگر این ترکیبات از نفت خارج نشوند باعث بروز مشکلاتی در روند پالایش نفت و مشکلات عدیده فرآیندی، کاهش مرغوبیت نفت و کاهش قیمت آن خواهد شد، بنابراین یکی از مهم ترین فرآیند های پالایش نفت، نمک زدایی از نفت خام (Crude Oil Desalting) است. بنابراین برای جلوگیری از مشکلات مطروحه و ایجاد ارزش افزوده در مسیر خروجی از قسمت بهره برداری و قبل از رسیدن نفت به پالایشگاه، فرآیند هایی مثل نمک زدایی بر روی نفت انجام می شود که هدف این فرآیند پایین آوردن مقدار نمک موجود در نفت می باشد. شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز در زمینه خطوط انتقال نفت و گاز با بهره گیری از دانش و تجربیات حرفه ای کارشناسان خود، در راستای همگامی با استانداردها و دستورالعمل های موجود، همراه با آخرین نسخه های نرم افزاری مهندسی، امکان و صلاحیت انجام خدمات مختلفی را در زمینه طراحی پکیج نمک زدایی جهت نمک زدایی از نفت خام ارائه می دهد.

 

   
 

  • دانلود تقویم سال 1403

  •        
    • آدرس: تهران، دهکده المپیک، نبش خیابان14، پلاک38 ، واحد 2
    • کد پستی: 1489653184
    • شماره های تماس : 02144928554 , 09125106540
    • شماره فکس: 02144929035
    • ایمیل: info@mehraz-eng.com
     

    تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت مهندسین مشاور پترو فرآیند مهراز می باشد.
    Allrights reserved for mehraz-eng Co ©